Een cup cake versieren met een cup cake topper en meer

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Goedkoop je keuken een upgrade geven

Je keuken vernieuwen lijkt waarschijnlijk een hele dure klus. Als je een compleet nieuwe keuken zou willen aanleggen is dit ook vaak heel prijzig....

Hoe werkt een omgekeerde osmose installatie?

U heeft besloten een waterontharder aan te schaffen. Nu kunt u kiezen tussen een waterontharder zonder zout of een waterontharder met omgekeerde osmose installatie....

Het is lente!

Eindelijk wordt het weer warmer. We kunnen de tuin weer in. Heerlijk genieten van de eerste warme zonnestralen in de lente. Tuin inrichten Je ziet...

Mijn Keuken renovatie

15 jaar geleden heb ik in mijn – destijds – nieuwbouw woning een keuken laten plaatsen. Helemaal naar de smaak van toen. Daarnaast was...

Welke voedingstoffen heb je nodig om bloeddruk te reguleren?

Als je veel afwisselende groenten en fruit eet loop je het minst kans op tekorten van vitamine of mineralen. Maar zorg ervoor dat je...

Wil jij graag zelf de lekkerste en leukste cup cakes maken? Dan ben je in deze blog aan het juiste adres. Wij gaan het namelijk met je hebben over een cup cake versieren met een cup cake topper, maar er is nog veel meer mogelijk met cup cakes. Een cup cake topper gebruiken voor versiering is een gemakkelijke en mooie optie. Er zijn namelijk allerlei verschillende cup cake toppers te bedenken die zorgen voor een extra mooie en feestelijk uitstraling.

Alleen is het natuurlijk ook mogelijk om je eigen cup cake te versieren. Hieronder lees je er veel meer over.

Hoe maak je cup cakes?

Er zijn verschillende opties waar je voor kunt kiezen voor het maken van cup cakes. In een supermarkt of online vind je bijvoorbeeld veel kant en klare pakketten voor het maken van een cup cake. Daarop staat dan stapsgewijs hoe je cup cakes kunt maken met de ingrediënten die zijn toegevoegd in de verpakking. Je kunt er alleen ook voor kiezen om cup cakes te maken met een bepaald basisrecept. Ingrediënten die daarvoor nodig zijn:

125 gram roomboter
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels melk

2 eieren

 

Van bovenstaande ingrediënten maak je een beslag die je vervolgens in een cup cake vorm kunt gieten. Je doet ze vervolgens in de oven en je hebt je eigen cup cakes gemaakt. De baking cups zijn er ook in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Dit zal de basis vormen van je cup cake, voordat je deze gaat versieren.

Cup Cakes versieren

Met een cup cake topper kun je dus op een gemakkelijke en leuke manier een cup cake versieren. Alleen er is meer mogelijk dan alleen dat. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel cup cakes mee versieren. Denk aan het maken van leuke vormpjes met bijvoorbeeld rolfondant of marsepein. Of versieren met eetbare strooisels, maar ook het gebruik van kleurstoffen kan leiden tot hele mooie en creatieve versieringen.

Alleen met rolfondant kun je echt allerlei kanten op. Rolfondant is fondant dat kneedbaar en uitrolbaar is en kun je gebruiken om cupcakes te bedekken of om decoraties mee te maken voor op je cupcakes. Je kunt het kant en klaar kopen of zelf maken.  Je kunt fondant ook vloeibaar gebruiken. Bijvoorbeeld door de bovenkant van de cupcakes in warme vloeibare fondant te dopen en uit te laten harden. Resultaat: een dun laagje fondant. Ook kun je rolfondant dus een bepaalde kleur geven met een speciale kleurstof. Gebruik het liefs een gelvorm(pasta) en liever geen vloeibare kleurstof. Als fondant namelijk te nat wordt is het moeilijk te bewerken. Enkele druppeltjes kleurstof is genoeg om de fondant te kleuren. Gebruik altijd wegwerphandschoenen en kleur niet te grote stukken fondant tegelijkertijd. Zo gaat het kleuren van fondant makkelijk en snel.

Hoe versier jij een cup cake het liefst?

Nu je weet wat er allemaal mogelijk is voor het versieren van een cup cake kun jij nu zelf gaan kijken wat je prettig vindt. Je hoeft er tenslotte niet altijd voor te kiezen om heel veel zelf te maken als het gemakkelijk kan, zoals bijvoorbeeld met kant-en-klare versieringen, waarom niet? Kijk dus naar wat werkt voor jou.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram