Eindelijk wordt het weer warmer. We kunnen de tuin weer in. Heerlijk genieten van de eerste warme zonnestralen in de lente.
Tuin inrichten
Je ziet de eerste groene knoppen in de bomen ontstaan. Tijd om de struiken, bomen en planten te gaan snoeien, zodat ze de ruimte hebben om te groeien en ik straks weer een mooie tuin heb om in te zitten. De tuinmeubels kunnen uit de garage en natuurlijk de barbecue.
Buiten eten
Het leukste aan het voorjaar is wel dat je in het zonnetje buiten kunt, terwijl er nog geen wespen zijn om het plezier te bederven. Daarom wil ik nu in het voorjaar een mooie grote barbecue aanschaffen, zodat we daar ook regelmatig gebruik van gaan maken. Een heerlijk beschut plekje uit de wind, waar we lekker genieten van de eerste warmte.
Aangebrand
Buiten eten op de barbecue klinkt leuk, maar in de praktijk eet je de helft van de tijd aangebrand vlees. Dat wil ik dit jaar anders doen. Een vriend vertelde laatst dat hij een barbecue workshop had gevolgd. Klinkt heel leuk, maar die mensen hebben vaak professioneel apparatuur en dat heb ik zelf natuurlijk niet. Maar deze workshop had hij gedaan in zijn eigen tuin met zijn eigen barbecue. En ik moet zeggen dat ik laatst heerlijk heb gegeten toen we daar waren. Hij vertelde dat hij uitleg had gekregen over het verdelen van de kolen, hoe hij de temperatuur kon regelen en hoe hij het beste kon omgaan met gemarineerd vlees en vis. En eerlijk is eerlijk, dat kon je echt proeven. Dus dat ga ik ook proberen.
Feestje gepland
Over 2 maanden heb ik tuinfeestje gepland. Alle verjaardagen die we het afgelopen jaar niet konden vieren, gaan we dan in één keer vieren met een tuinfeestje. Bier tap erbij. Dit keer maak ik het mezelf makkelijk en laat ik de catering in de tuin verzorgen. Kan ik zelf ook lekker genieten.