Hoe werkt een omgekeerde osmose installatie?

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Goedkoop je keuken een upgrade geven

Je keuken vernieuwen lijkt waarschijnlijk een hele dure klus. Als je een compleet nieuwe keuken zou willen aanleggen is dit ook vaak heel prijzig....

Hoe werkt een omgekeerde osmose installatie?

U heeft besloten een waterontharder aan te schaffen. Nu kunt u kiezen tussen een waterontharder zonder zout of een waterontharder met omgekeerde osmose installatie....

Het is lente!

Eindelijk wordt het weer warmer. We kunnen de tuin weer in. Heerlijk genieten van de eerste warme zonnestralen in de lente. Tuin inrichten Je ziet...

Mijn Keuken renovatie

15 jaar geleden heb ik in mijn – destijds – nieuwbouw woning een keuken laten plaatsen. Helemaal naar de smaak van toen. Daarnaast was...

Welke voedingstoffen heb je nodig om bloeddruk te reguleren?

Als je veel afwisselende groenten en fruit eet loop je het minst kans op tekorten van vitamine of mineralen. Maar zorg ervoor dat je...

U heeft besloten een waterontharder aan te schaffen. Nu kunt u kiezen tussen een waterontharder zonder zout of een waterontharder met omgekeerde osmose installatie. Beide zijn uitstekende keuzes, maar vaak vraagt men zich nog wel af hoe omgekeerde osmose werkt. In dit blog wordt dit fenomeen toegelicht.

 

De werking

Een omgekeerde osmose installatie is de meest natuurlijke en zuiverste filtermethode van water. Dit proces is te vergelijken met het proces dat ook in de natuur plaats vindt. Kraanwater passeert door een membraan dat filterdun is met zeer kleine poriën. Dit membraan is ontwikkeld door NASA. Hierdoor kunnen alleen zuivere watermoleculen en gassen passeren. Denk hierbij aan fluor, ammoniak en chloor. De filter is voorzien van actieve kool om eerdergenoemde gassen te kunnen neutraliseren. De omgekeerde osmose installaties van Vitaleau hebben bijvoorbeeld twee voorfilters van twee en vijf micron om de zwevende deeltjes van verschillende groottes op te vangen.

 

Uniek systeem

De omgekeerde osmose installatie van Vitaleau is een uniek systeem. Dit komt doordat het naast virussen, bacteriën, pesticiden, hormonen, kalk, nitraten en perfluoralkylstoffen (PFAS) ook chemicaliën verwijderd. Dit ‘klein gevaarlijk afval’ is niet goed voor uw gezondheid. Daarnaast haalt het ook radioactieve zwevende deeltjes en nano micro plastic deeltjes uit het water en worden deze effectief verwijderd.

 

Gezonde mineralen

Nadat de omgekeerde osmose door het unieke systeem, moeten de essentiële natuurlijke mineralen weer aangevuld worden. Het systeem zorgt hier uiteraard ook voor. Dit zorgt ervoor dat u altijd zuiver en vitaal water uit de kraan krijgt. Mineralen zijn belangrijk voor glanzend haar en een gezonde huid. Een waterontharder die gezonde mineralen toevoegt zorgt er tevens ook voor dat u minder last hebt van huidaandoeningen als eczeem en psoriasis. Dit komt doordat er geen kalk meer in het water zit.

 

Essentieel zuurstofgehalte

De waterfilters van Vitaleau met omgekeerde osmose bevat ook een rechtsdraaiende vortex. Dit zorgt voor een verhoging van het zuurstofgehalte. Hierdoor heeft u het meest zuivere en vitale water uit de kraan bij u thuis.

 

Al met al heeft een systeem met omgekeerde osmose dus een aanzienlijke meerwaarde. Het is een uniek systeem die gevaarlijke stoffen voor u verwijdert, gezonde mineralen toevoegt en zorgt voor een essentieel zuurstofgehalte in het water. Er staat u nog maar één ding te wachten: het aanschaffen van een systeem met omgekeerde osmose.

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram